Kérdésed van? Hívj minket!
+36 1 468 2176 ; +36 1 789 2152

Blog

Egyes szobák fantasztikusan képesek tisztítani a levegőt a szennyeződésektől. De mennyire erős ez a képességük? Megfelelnek a légtisztítók teljesítményének?

Idén több új termék is érkezika Stadler Formtól. Most megmutatunk négyet, melyek már előrendelhetőek!

Tanulmányaik során Fabian Bernhard és Thomas Burkard ipari tervezők felismerték kölcsönös szenvedélyüket az egyszerű, mégis praktikus formák, valamint a nem mindennapi koncepciók és okos ötletek iránt. 2010-ben megalapították a BERNHARD I BURKARD design stúdiót. Ebben az interjúban magukról beszélnek, inspirációjukról és a jó terméktervezés meghatározásáról.

Egy forró nyári napon sokan vágynak vízpartra, hűtött koktélra és egy jó könyvre napozás közben. Sajnos a valóság más. A nyár nagy részét munkahelyen vagy otthon töltjük, ahol állandóan ér minket a nap és a forró levegő. Ha nem tudunk, vagy egyszerűen csak akarunk felszereltetni otthonra légkondicionáló, akkor az egyetlen megoldásként a ventilátor vásárlása marad.

Laboratóriumi tesztek bizonyították, hogy a COVID-19 fertőzést okozó SARS-CoV-2 koronavírusokat a levegőből egy óra leforgása alatt a ROGER és ROGER Little légtisztítók 99,3%-os hatásfokkal, míg a ROGER Big légtisztító 99,9%-os hatékonysággal szűri ki.

A szoba mérete mellett fontos kérdés, hogy milyen helyiségbe tervezzük a párásító berendezést beállítani. Más kritériumoknak kell megfelelnie a készüléknek a rendeltetési helyétől függően. Cikkünk előzményét az előző napi blogbejegyzésben: Hogyan válasszunk párásítót? - 1. rész. - Tippek és ajánlatok a vásárláshoz címmel találod.

A megfelelő párásító kiválasztása mindig nehéz. Számos különböző kritérium befolyásolhatja a választást. Ezen írásunkkal szeretnénk segíteni a tökéletes készülék vásárlásának kiválasztásában. Legyen szó otthoni vagy irodai párásító berendezésről. A párásító optimális szintre növeli a beltéri páratartalmat, hogy mi és gyermekeink jól érezzük magukat, jobban tudjuk aludni.

A legfrissebb hírek szerint már idén is megjelent az erősen allergén nyírfa pollenje a levegőben. A tiszafélék és a mogyoró pollenje egyelőre alacsony mértékben van jelen. De mit is tehetünk, hogy az allergiában szenvedő társaink nak megkönnyítsük ezt az időszakot?

Napjainkban az egészségmegőrzés a legfontosabb, amihez az első lépcső az immunerősítés.

A szakemberek 40-60% relatív páratartalmat javasolnak otthoni vagy munkahelyi kellemes környezethez. Ha a helyiség páratartalma meghaladja a 60%-ot, a levegő túl nedves, és a szobát a lehető leghamarabb páramentesíteni kell. Ha a légnedvesség túl sokáig magas, könnyen kialakulhat penész és rossz szagok is keletkezhetnek. A falon lévő sötét foltok jelzik a penészképződést.

A nyári vakációzás a gyerekekkel otthon - számos előnnyel jár. Pénzt lehet vele megtakarítani, nem kell csomagolni és hosszú órákon át vezetni az autót, hogy célba érjünk. Gyakran nagyon fárasztó lehet a reptereken történő várakozás is. Az pedig, hogy az ember a saját ágyában alszik, talán nincs is jobb ösztönzés az otthoni nyaralás választása mellett.

Maximális egészség az utazás során (is)! Most, hogy újra kinyitnak a szállodák és megkezdődhet az utazgatás, mit szólnál, ha magaddal vihetnéd utazásra a kedvenc kis párásítódat, hogy a szállodában is megfelelő körülmények között aludj éjszaka?

A száraz levegő elsősorban télen alakul ki, amikor a kültéri hőmérséklet lehűlt, és a központi fűtés be lett kapcsolva. A helyiségek szellőztetésével, nedves ruhák kiteregetésével és vízzel teli edényekkel a radiátoron javítható a páratartalom, de ezek csak rövid távú hatással bírnak, és nem is nagyon növelik a levegő páratartalmát. Fontos megjegyezni, hogy nem szükséges a 40% alatti relatív páratartalomban szenvedni. Tehetünk ellene.

Ha a beltéri levegőminőség javítására szolgáló eszközt keresel, akkor feltétlenül találkozol a légtisztító és a légmosó kifejezésekkel - két eszköz, amelyek különböző módon működnek és különböző előnyökkel járnak.

A ruhákat, az edényeket vízzel tisztítjuk, szobánk levegőjével azonban csak ritkán tesszük ugyanezt. Hogyan és mikor  tisztíthatjuk, hogyan párásíthatjuk a levegőt amit belélegzünk és érdemes-e ezeket külön-külön gépekkel végezni?

Egy járvány idején a legjobb, ha tehetjük, otthon maradunk. Ezzel óvva szeretteinket, magunkat, és mindenki mást is, akadályozva a vírus terjedését. Amikor sok időt töltünk otthon - a beltéri levegő minősége még fontosabbá válik. A Stadler Form azt javasolja, hogy párásító segítségével állítsuk be a páratartalom 40-60% közötti relatív páratartalmát, valamint szerezzünk be légtisztítót, hogy a levegő otthon mindig tiszta legyen.