Kérdésed van? Hívj minket!
+36 1 468 2176 ; +36 1 789 2152

Blog

Tanulmányaik során Fabian Bernhard és Thomas Burkard ipari tervezők felismerték kölcsönös szenvedélyüket az egyszerű, mégis praktikus formák, valamint a nem mindennapi koncepciók és okos ötletek iránt. 2010-ben megalapították a BERNHARD I BURKARD design stúdiót. Ebben az interjúban magukról beszélnek, inspirációjukról és a jó terméktervezés meghatározásáról.

Egy forró nyári napon sokan vágynak vízpartra, hűtött koktélra és egy jó könyvre napozás közben. Sajnos a valóság más. A nyár nagy részét munkahelyen vagy otthon töltjük, ahol állandóan ér minket a nap és a forró levegő. Ha nem tudunk, vagy egyszerűen csak akarunk felszereltetni otthonra légkondicionáló, akkor az egyetlen megoldásként a ventilátor vásárlása marad.

Laboratóriumi tesztek bizonyították, hogy a COVID-19 fertőzést okozó SARS-CoV-2 koronavírusokat a levegőből egy óra leforgása alatt a ROGER és ROGER Little légtisztítók 99,3%-os hatásfokkal, míg a ROGER Big légtisztító 99,9%-os hatékonysággal szűri ki.

A szoba mérete mellett fontos kérdés, hogy milyen helyiségbe tervezzük a párásító berendezést beállítani. Más kritériumoknak kell megfelelnie a készüléknek a rendeltetési helyétől függően. Cikkünk előzményét az előző napi blogbejegyzésben: Hogyan válasszunk párásítót? - 1. rész. - Tippek és ajánlatok a vásárláshoz címmel találod.

A megfelelő párásító kiválasztása mindig nehéz. Számos különböző kritérium befolyásolhatja a választást. Ezen írásunkkal szeretnénk segíteni a tökéletes készülék vásárlásának kiválasztásában. Legyen szó otthoni vagy irodai párásító berendezésről. A párásító optimális szintre növeli a beltéri páratartalmat, hogy mi és gyermekeink jól érezzük magukat, jobban tudjuk aludni.

A legfrissebb hírek szerint már idén is megjelent az erősen allergén nyírfa pollenje a levegőben. A tiszafélék és a mogyoró pollenje egyelőre alacsony mértékben van jelen. De mit is tehetünk, hogy az allergiában szenvedő társaink nak megkönnyítsük ezt az időszakot?

Napjainkban az egészségmegőrzés a legfontosabb, amihez az első lépcső az immunerősítés.

A szakemberek 40-60% relatív páratartalmat javasolnak otthoni vagy munkahelyi kellemes környezethez. Ha a helyiség páratartalma meghaladja a 60%-ot, a levegő túl nedves, és a szobát a lehető leghamarabb páramentesíteni kell. Ha a légnedvesség túl sokáig magas, könnyen kialakulhat penész és rossz szagok is keletkezhetnek. A falon lévő sötét foltok jelzik a penészképződést.

A nyári vakációzás a gyerekekkel otthon - számos előnnyel jár. Pénzt lehet vele megtakarítani, nem kell csomagolni és hosszú órákon át vezetni az autót, hogy célba érjünk. Gyakran nagyon fárasztó lehet a reptereken történő várakozás is. Az pedig, hogy az ember a saját ágyában alszik, talán nincs is jobb ösztönzés az otthoni nyaralás választása mellett.

Maximális egészség az utazás során (is)! Most, hogy újra kinyitnak a szállodák és megkezdődhet az utazgatás, mit szólnál, ha magaddal vihetnéd utazásra a kedvenc kis párásítódat, hogy a szállodában is megfelelő körülmények között aludj éjszaka?

A száraz levegő elsősorban télen alakul ki, amikor a kültéri hőmérséklet lehűlt, és a központi fűtés be lett kapcsolva. A helyiségek szellőztetésével, nedves ruhák kiteregetésével és vízzel teli edényekkel a radiátoron javítható a páratartalom, de ezek csak rövid távú hatással bírnak, és nem is nagyon növelik a levegő páratartalmát. Fontos megjegyezni, hogy nem szükséges a 40% alatti relatív páratartalomban szenvedni. Tehetünk ellene.

Ha a beltéri levegőminőség javítására szolgáló eszközt keresel, akkor feltétlenül találkozol a légtisztító és a légmosó kifejezésekkel - két eszköz, amelyek különböző módon működnek és különböző előnyökkel járnak.

A ruhákat, az edényeket vízzel tisztítjuk, szobánk levegőjével azonban csak ritkán tesszük ugyanezt. Hogyan és mikor  tisztíthatjuk, hogyan párásíthatjuk a levegőt amit belélegzünk és érdemes-e ezeket külön-külön gépekkel végezni?

Egy járvány idején a legjobb, ha tehetjük, otthon maradunk. Ezzel óvva szeretteinket, magunkat, és mindenki mást is, akadályozva a vírus terjedését. Amikor sok időt töltünk otthon - a beltéri levegő minősége még fontosabbá válik. A Stadler Form azt javasolja, hogy párásító segítségével állítsuk be a páratartalom 40-60% közötti relatív páratartalmát, valamint szerezzünk be légtisztítót, hogy a levegő otthon mindig tiszta legyen.