Kérdésed van? Hívj minket!
+36 1 468 2176 ; +36 1 789 2152

Blog

INTERJÚ A BERNHARD | BURKARD TERVEZŐ DUÓVAL

BB
2021.10.01 11:52
INTERJÚ A BERNHARD | BURKARD TERVEZŐ DUÓVAL

Tanulmányaik során Fabian Bernhard és Thomas Burkard ipari tervezők felismerték kölcsönös szenvedélyüket az egyszerű, mégis praktikus formák, valamint a nem mindennapi koncepciók és okos ötletek iránt. 2010-ben megalapították a BERNHARD I BURKARD design stúdiót. Ebben az interjúban magukról beszélnek, inspirációjukról és a jó terméktervezés meghatározásáról.

A videó eredeti nyelven tekinthető meg:

MIÉRT LETT TERMÉKTERVEZŐ?
Thomas Burkard: Nagyon szeretem az alkotómunkát, és szeretek egy ötletet megvalósítani a kezdetektől a végtermékig.
Fabian Bernhard: Pályafutásomat géptervezőként kezdtem. Akkoriban kezdtem felismerni (a folyamatot). Mindig a gyártás és a gyártás lehetőségei vezéreltek. Hiányzott a felhasználóra vetített fókusz a termékek megvalóstásából.

HOL TALÁL INSPIRÁCIÓT AZ ÚJ TERVEKHEZ?
Fabian Bernhard: Nyitott szemmel kell szembenézned a világgal. Valószínűleg ez a kulcs. Az inspiráció mindenütt jelen van. Sétálsz az utcán, és hirtelen megszületik fejedben az ötlet.
Thomas Burkard: Néha a világ megfigyelésével történik. Úgy, hogy csak sétálgatsz és rajzolsz, dolgozol egy témán és hirtelen bevágja magát az ötlet a fejedbe. Aztén hirtelen rájössz, hogy mi lehet az új termék tervezésének módja.

MI A NAGYSZERŰEN MEGTERVEZETT TERMÉK KÉPLETE?
Thomas Burkard: Ez egy igazi vita. Egy folyamat az ügyfelek, a tervezők és a mérnökök között. De végül minden összejön. Minden termék az együttműködés eredménye.
Fabian Bernhard: A jó design egyszerű, tiszta, funkcionális és nagyon intuitív. A felhasználónak meg kell néznie és meg kell értenie.